מטרות הקורס הן להסביר את מושג הכשרות, מהותה וחיוביה, להבין את גודל אחריות התפקיד, לתאר את השימוש במצרכי מזון כשרים והמושגים כשר, וכשר למהדרין.
מתכונת הלימודים
מפגשים בני 3 שעות מלאות בקבוצות לימוד קטנות, בכדי לאפשר יחס מקצועי ויחס אישי
תנאי קבלה
המסלול מיועד לגילאי 18+
נושאי לימוד
- סקירה כללית על ענף הכשרות (דורשי הכשרות הנהנים משרותי ההשגחה)
- תפקיד משגיח הכשרות על הבטיו השונים
- חשיבות הנושא על הבטיו והשלכותיו השונות
- אחריותו של המשגיח
-מבוא למקצוע ולתפקיד
- הכשרת בשר, מליחה, ניקור, צליית כבד + דם + יסודות בניקור וזיהוי בשר
- זיהוי טרפויות בעוף ובבהמה
- חרקים במזון
- טבילת כלים – הכשר כלי-בית
- הגעלה וליבון כלים, כולל לפסח
- תרומות ומעשרות + נטע רבעי
- ערלה
- הפרשת חלה
- איסור חדש
- דיני בשר בחלב – יישום ההלכות במטבח מודרני
- דגים + בשר ודגים + חלב ודגים
- תערובות – בשר וחלב ושאר איסורים
- עכו"ם – פת, יין, בישולי עכו"ם
- פסח – הלכות והליכות
- הלכות שביעית
- שבת + טכנולוגיה ושבת
- מועד וחולו של מועד
- טכנולוגיה של המזון + עולם חומרי הגלם
- הכרת סימני הכשרות בארץ ובחו"ל
- אתיקה מקצועית
- הדרכה להשגחה במקומות ציבוריים ובבית!