מנת עוף מיוחדת ופשוטה להכנה. הטעם החמוץ של התפוז משתלב עם המתיקות העדינה של המייפל ויוצר טוויסט מדהים של טעמים.
החומרים:
6 חזות עוף חתוכים לרצועות
למרינדה:
מיץ מ-2 תפוזים
2 קלמנטינות פרוסות על קליפתן
קליפה מגוררת מתפוז אחד (ללא החלק הלבן)
2 שיני שום כתושות
5 כפות שמן זית
1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי (אפשר להחליף את המייפל בסילאן)
¼ כפית פלפל שאטה יבש
קורט קינמון
10 חוטי זעפרן (לא חובה)
מלח
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את חומרי המרינדה.
מוסיפים לתערובת את רצועות העוף ומערבבים עד שכולן מצופות בנוזל. משהים במקרר למשך מספר שעות.
מסננים את נתחי העוף מהנוזל ושומרים את הנוזל בצד.
מחממים מחבת כבדה, משמנים מעט וצולים את רצועות העוף עד שהן מזהיבות.
מוסיפים את הנוזל שנותר ואת פרוסות הקלמנטינה, מערבבים ומסירים מהאש.
מומלץ להגיש עם אורז וסלט ירוק.