זהו מתכון מיוחד, הוא אמנם טיפה מורכב אך שווה את ההשקעה.
מיועד לכ – 4 מנות
החומרים:
8 חתיכות דג סול
2 בצלים קצוצים
250 גרם פטריות
2 שיני שום
פירורי לחם
2 ביצים
כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור
2 עלי דפנה
אגוז מוסקט
לריבת בצל:
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים
2 כפות סוכר
1 שן שום קצוצה
1/2 כוס יין לבן
כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומטגנים למשך 5 דקות.
מצננים מעט, מניחים על חתיכות הדג ומגלגלים ( בדומה לאגרול).
מקפיאים את הדג למשך כשלוש שעות [פעולה זו מייצבת את הדג בצורה עגולה].
לאחר ההקפאה טובלים את הדג בביצה ובפירורי הלחם ומטגנים היטב מכל הצדדים.
ריבת בצל:
משחימים את הבצל במחבת טפלון ומזיזים את הבצל לצד המחבת. בצד השני של המחבת מוסיפים את 2 כפות הסוכר עד שיזהיב, מוסיפים יין, שום ואבקת מרק עוף ומבשלים כ – 2 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.
אופן ההגשה:
מניחים 2 פרוסות דג על הצלחת וזולפים מעליה או מהצד את ריבת הבצל.
מנה מיוחדת, שונה וחובה לחובבי הדגים!