מנת פסטה ייחודית וקלאסית.
החומרים:
5 שיני שום כתושות
½ כוס שמן זית
1 חציל חתוך לקוביות של כ - 2 ס"מ [לא קלוף] . רצוי להמליח כשעה
עגבניות קלופות
½ כוס מים
1 כפית פפריקה מתוקה
8 עלי בזיליקום טריים וקצוצים
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס טרי לפי טעם
1 חבילת פסטה רחבה
אופן ההכנה:
שמים את השמן במחבת ומטגנים את החצילים עד להזהבה.
מוסיפים את השום הכתוש ואת הבזיליקום ומטגנים יחד עוד כשתי דקות.
מסננים את העגבניות ושומרים את הנוזלים. חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים אותן ואת הנוזלים שלהן אל המחבת יחד עם חצי כוס מים.
מוסיפים את המלח, הפפריקה מתוקה והפלפל שחור ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות.
בינתיים מבשלים את הפסטה בהרבה מים עם מלח עם שתי כפות שמן ומסננים ומעבירים לקערה גדולה.