עוגיות בריאות פריכות, מתוקות וממכרות. מזכירות בטעמן חטיפי גרנולה משובחים המתכון לכ-35 עוגיות
החומרים:
1 כוס + 2 כפות קמח מלא מנופה
1 כוס שיבולת שועל שלמה
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס חלב
1/2 כוס צימוקים
1/3 כוס גרעיני דלעת
אופן ההכנה:
מערבלים את הקמח, השיבולת שועל, החמאה, הסוכר והתמצית וניל במערבל עם וו לישה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלב ומערבלים לקבלת כדור בצק מעט דביק. מוסיפים צימוקים וגרעיני דלעת ולשים בידיים לפיזור אחיד בבצק.
מחלקים את הבצק לשניים, ומגלגלים כל מחצית לגליל בקוטר של כ - 4 ס”מ.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-3 שעות.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי של כ - 1/2 ס”מ בעזרת סכין חד ומניחים בתבנית.
אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות מעט.
העוגיות צריכות להיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ולהתקשות רק בצינון. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.