מאכל משביע ובריא, אטרציה של ממש בכל שולחן ובעיקר בשולחן שבת.
חומרים:
1 וחצי כוסות אורז חום מלא מושרה לכמה שעות
3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל גדול קצוץ מאודה במעט שמן חמניות
נענע
שמיר
פטרוזיליה
עלי סלרי קצוצים
כפית כורכום
1/2 כפית כמון
2 שיני שום כתושות (אפשר יותר לפי הטעם)
מיץ מחצי לימון
חומרים לרוטב:
5 עגבניות מרוסקות במעבד או ביד
כפית דבש
מיץ מחצי לימון
כוס מים
כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המילוי וממלאים את הירקות הנבחרים, ניתן למלא כרוב, קישוא, פלפל, בצל ועוד, (לא לדחוס יותר מדי מכיוון שהאורז מתנפח). מסדרים את הממולאים בסיר .
מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הממולאים .
אם חסרים נוזלים אפשר לערבב קצת רסק עגבניות עם מים ולהוסיף .
מביאים לרתיחה , סוגרים מכסה, מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. אחרי חצי שעה טועמים כדי לבדוק אם האורז סיים להתבשל ; אם לא, ממשיכים לבשל עוד מספר דקות ומגישים.