אפיית עוגיות עם ילדים היא תעסוקת נהדרת לכל המשפחה. מפשילים שרוולים, מתלכלכים בבצק ואחר כך אופים.
את ההתעסקות בבצק אפשר למתוח לאחר-צהריים שלם.
קודם כל מכינים ביחד את הבצק. אפשר לתת לילדים ללוש, להכניס את הידיים הקטנות פנימה ולהרגיש את החומרים השונים.
בשלב השני - מרדדים: מערוך גדול לאמא ומערוך קטן לילד.
ועכשיו הגענו לשלב כמעט-הכי-נחמד: קורצים צורות בבצק. אפשר לקנות קורצנים בצורות שנות בחנויות הצעצועים או בחנויות לכלי מטבח, אבל אפשר גם להשתמש בדברים שיש בבית: כוסות בגדלים שונים, כלים אחרים, צעצועים ושאר אביזרי מטבח. אם תחפשו היטב, בטוח תמצאו.
ועכשיו הגיע החלק הכי כיפי - קישוט העוגיות! אפשר לסדר צלוחיות עם קישוטי עוגיות אכילים: סוכריות קטנות, סוכריות עדשים צבעוניות, שוקולד צ’יפס, צימוקים, אגוזים ושקדים, קוקוס, פירות יבשים, שומשום וקצח - מה שיש בארון.
וזהו - הופ לתנור.
עכשיו מחכים, מחכים ומחכים והבית מתמלא בריח של עוגיות והנה, תוך 20 דקות העוגיות שלנו מוכנות.
מתכון ל-30 עוגיות
חומרים לבצק:
250 גרם חמאה, בטמפ’ החדר
2/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח
אופן ההכנה:
שמים את החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הווניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ-2 דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה, עד שכולו נבלע בבצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועדיף למשך הלילה).
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעובי 3/4 ס"מ (או קצת יותר עבה – כדי להקל על הילדים). קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכני עוגיות ומסדרים אותן בתבנית (אם לא אופים מיד, רצוי בינתיים לאחסן את התבנית במקרר).
אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי סגור.