גלידת סורבה איכותית. טעם הנענע שולט בגלידה ומעניק לה רעננות של מנטה.
חומרים ל-600 גרם:
275 מ"ל מים
1 כפית עלי נענע
220 מ"ל מיץ לימון
200 מ"ל סירופ סוכר
1 קליפת לימון מגוררת
1 חלבון ביצה
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים עם עלי הנענע, מצננים כליל ומסננים.
מערבבים מיץ לימון, סירופ סוכר, מי לבנדר וקליפת לימון. מקררים כשעה במקרר.
מוסיפים את החלבון ומעבירים למכונת גלידה.
להכנה בלי מכונה:
לאחר שלב הקירור (לפני שמוסיפים חלבון) מקפיאים את התערובת בתבנית מתכתית שטוחה.
אחרי כשעה מערבבים מן החוץ פנימה ומחזירים למקפיא.
לאחר שעה נוספת מוסיפים את החלבון, מעבירים למיקסר ומעבדים עד שהמרקם הופך לחלק והצבע משתנה.
מחזירים להקפאה.
הצעת הגשה: אמנם זוהי גלידה המתאימה לקינוח אך לאחרונה יש המגישים את הסורבה כמנת מעבר בין הדגים לבשר. מומלץ!!