מתכון לעוגיות פילו תמרים ותבלינים לחורף
מצרכים:
6 עלי פילו מופשרים
100 גרם חמאה מומסת
חצי כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
12 תמרים יבשים קצוצים
50 גרם אגוזים קצוצים
לרוטב:
רבע כוס מים
רבע כוס מיץ תפוזים
חצי כוס סוכר
2 כפות גרידת תפוז
כף ליקר גראנד מרינייר (או כל ליקר תפוזים אחר מאיכות טובה)
את חומרי הרוטב מסמיכים בסיר קטן עד לצמצום והסמכת הרוטב.
חשוב- מברשת למריחת חמאה
הכנה:
מניחים עלה פילו על איזור העבודה, מורחים אותו בחמאה מקפלים לרוחב ושוב מורחים בחמאה.
חוזרים על התהליך עם שאר עלי הפילו לקבלת 6 מלבני פילו.
מערבבים בקערית את התמרים, האגוזים והתבלינים ומניחים ממנה בכל מלבן את מלית התערובת.
מניחים את הגלילות בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 20 דקות.
מיד לאחר האפייה יש לחתוך את הגלילות לעוגיות בגודל 2 סנטימטר.
מטפטפים מעל את הרוטב המתקתק כשהעוגיות חמות.
הרוטב נספג פנימה ומתקבל מעדן. זהירות: ממכר!