עוגת שוקולד
ההכנה וזמן האפייה מהירים וגם לוקח כחמש דקות עד שהעוגה נאכלת עד תום.
מומלץ להגיש עם קצפת מעט ממותקת.
החומרים:
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה
5 ביצים מס' 2
5 כפות קמח תופח
1/2 כוס אגוזי לוז שבורים (לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות. מורחים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בחמאה.
ממיסים את השוקולד, הסוכר והחמאה בסיר, מעל להבה בינונית, תוך כדי בחישה מתמדת.
לאחר ההמסה מסירים מהלהבה.
מערבלים את הביצים. מוסיפים את תערובת הביצים לאט-לאט תוך כדי ערבוב מהיר לתערובת השוקולד. מקפלים את הקמח לתערובת.
מעבירים לתבנית, מפזרים אגוזים למעלה ואופים כ- 25 דקות.
כשהעוגה מוכנה היא עדיין מעט לחה.