עוגה בחושה קלה להכנה משמנת וקינמון. מתכון פשוט, טעים ואפילו בלי חמאה.
החומרים:
4 ביצים
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (לפחות 32% שומן)
1 ורבע כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
למלית:
1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
1 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (או קופסת שימורי אפרסקים, מסוננים וחתוכים לקוביות)
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
טיפ: ניתן להרכיב את העוגה בשכבות.
יוצקים שליש מהבלילה ל-3 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים חצי מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם שליש נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים בשליש האחרון של הבלילה. אופים כ-50 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות.
מצננים ומקשטים באבקת סוכר.