פאי מיוחד במינו ועשיר בטעמים.
החומרים:
לתחתית בצק פריך:
100 גרם ( ½ כוס) אבקת סוכר
200 גרם מרגרינה קרה
300 גרם (2 כוסות+כף) קמח
1 ביצה בינונית
1 כפית אבקת וניל
קורט מלח
למלית:
גרגרים מחצי רימון
300 גרם אגוזים קצוצים
3 ביצים
120 גרם ( ½ כוס) סוכר חום
50 גרם (1.5 כפות) דבש
60 גרם (3 כפות) סירופ מייפל
70 גרם מרגרינה מומסת
¼ כפית קינמון
גרידה מרבע תפוז
גרידה מרבע לימון
קורט מלח
לקישוט:
אגוזי פקאן שלמים
גרגרי רימון
אופן ההכנה:
הבצק הפריך:
מערבבים במעבד מזון את המרגרינה ואבקת הסוכר. מוסיפים את הביצה, אבקת הווניל והמלח וממשיכים לערבב. מוציאים ממעבד המזון וממשיכים לעבד בעזרת הידיים עם קמח, עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במשך שעה.
מרדדים את הבצק בערך בעובי 4 מ"מ, מניחים בתוך תבנית הפאי, מהדקים קלות בדפנות ומחוררים. מקררים במקפיא כ-30 דקות.
המלית:
מערבבים את הביצים, הסוכר החום, הדבש, סירופ המייפל, הקינמון, גרידת התפוז, גרידת הלימון ומלח ומניחים את הקערה מעל לסיר עם מים רותחים עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של חום הגוף. מקציפים במיקסר ידני כ-3 דקות. מערבבים פנימה באיטיות את המרגרינה המומסת.
מוציאים את הבצק ומפזרים מעליו את גרגרי הרימון והפקאנים הקצוצים. יוצקים מעל את תערובת המלית, ומקשטים באגוזי פקאן. אופים בחום של 170 מעלות למשך כ-35 דקות ומצננים.
לפני ההגשה מקשטים באגוזי פקאן וגרגרי רימון.