החומרים:
1/2 ראש חסה ערבית, שטופה ומנוגבת
2 כוסות עגבניות שרי
1 בצל יבש, פרוס דק
2 כפות זרעי שומשום
לרוטב שומשום:
3 כפות טחינה גולמית
8 כפות מים
2 כפות חומץ הדרים
1 כפית שום כתוש
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה:
חותכים את עלי החסה לרצועות דקות ומניחים בקערת הגשה. חוצים חלק מעגבניות השרי ומניחים את כולן מעל החסה. מפרידים את טבעות הבצל, מפזרים מעל ומעליהן מפזרים את זרעי השומשום. שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה הנסגר היטב ומנערים יחד עד שהתערובת אחידה.
יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים.