מנה עסיסית ומיוחדת ל-4 מנות
החומרים:
4 נתחי חזה עוף
2 בטטות
2 גבעולי טימין
לרוטב:
2 פלפלים אדומים (או גמבה) קצוצים וקלויים
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף בזיליקום קצוץ
1 כפית מלח
קורט פלפל גרוס
אופן הכנה:
מסדרים את חזה העוף בתבנית אפייה עם מעט שמן, זורים מעט מלח, מכסים ברדידי אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות. לאחר מכן מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות לעוד 10 דקות עד קבלת צבע שחום.
מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות של 2 ס"מ. מניחים בתבנית אפייה, זורים מעל מלח, פלפל וטימין. מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות חום למשך שעה. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 6-7 דקות.
מערבבים את רוטב הצ'ילי, פלפלים קלויים והבזיליקום. כמה דקות לפני הגשת המנה מחממים את המחבת ומבשלים את הרוטב כ-3-4 דקות. מניחים את חזה העוף והבטטות בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב החם.