מנת בקר מיוחדת. הבקר יוצא רך והפירות היבשים מעניקים לו טעם מתקתק ומשכר.
החומרים:
1 ק"ג בשר שריר אחורי פולי חתוך לקוביות של 2 ס"מ
1 ק"ג כרישה (כרתי) חתוכה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
שמן זית לטיגון
150 גר' משמשים מיובשים
100 גר' צימוקים
3 כפות דבש
מלח
פלפל
2 עלי דפנה
6 שיני שום
מעט יין אדום יבש
אופן הכנה:
במחבת מטגנים את הכרישה בשמן זית, מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד. מוסיפים עלי דפנה, שום כתוש או פרוס, קצת דבש ויין אדום. מכסים ומבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים משמשים יבשים, צימוקים. מבשלים למשך כחצי שעה ומגישים.