מומלצים לציבור הדתי
עלי מנגולד ממולאים בבורגול בשר וקפה

זוהי אמנם מנה מורכבת, אך שווה את המאמץ. בעלת טעם ומראה שונה ומיוחד.

מיועד לכ – 6 מנות

 

החומרים:

 

1/2 ק"ג בורגול
1/2 ליטר מים רותחים
3/4 כוס (200 גרם) אספרסו או לחליפין אינסטנט
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
100 גרם צנוברים קלויים
1 חבילה עלי מנגולד גדולים ויפים
מעט שמן זית
1 בצל סגול מגורר
1/2 ראש שום כתוש
100 גרם רסק עגבניות
500 גרם בשר טחון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

יוצקים את הבורגול לקערה גדולה ומכסים במים רותחים ובאספרסו, משהים למשך כרבע שעה.
מערבבים מדי פעם עד שהבורגול סופג את כל הנוזלים.
מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים ומערבבים. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל השחור.
חותכים את הגבעול הלבן של עלי המנגולד ומניחים בצד. חולטים מעט את עלי המנגולד למשך פחות מדקה וקוצצים.
את שמן הזית מחממים במחבת ומטגנים את הבצל, השום וגבעולי המנגולד עד שיזהיבו. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים קלות. מוסיפים את הבשר הטחון, מלח, פלפל שחור ומערבבים כך שהבשר יתפורר (אפשר לערבב עם מזלג). מניחים עלה מנגולד חלוט על משטח העבודה, בעזרת כפית מניחים במרכזו מעט מתערובת הבשר ומגלגלים את העלה. סוגרים בשני הצדדים על ידי קיפול כך שיווצר מעין סיגר.

טיפ: אם יש רינגים – ניתן לרפד רינג בעלי מנגולד ולמלא. ניתן לרפד גם קערות קטנות או כוסות רחבות בעלי המנגולד ולהגיש בקערה או בכוס.

פרטי התקשרות
מצאת טעות? המידע לא מעודכן? העסק נסגר? דווח לנו לעדכון הפרטים
אתה הבעלים של העסק?! בוא לקדם את העסק שלך
הוסף המלצה
מכירים את עלי מנגולד ממולאים בבורגול בשר וקפה? בואו לשתף, להוסיף המלצה או ביקורת בונה! אין לשלוח תגובות המפרות את תנאי השימוש, לרבות דברי הסתה, דיבה.
שם מלא:*
נושא:*
תוכן התגובה:
דירוג:*
כל הזכויות שמורות © דתי פייג'
מיזם גרופ בניית אתרים עם קידום אתרים
ראיתי לאחרונה
פתח תקוה