זוהי מנת פתיחה שתשדרג כל ארוחה.
החומרים:
3 בצלים קטנים, חתוכים לקוביות
200 גרם מחמאה
1 ק"ג כבד עוף
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס סילאן(דבש תמרים)
מעט ברנדי או ויסקי
מעט ציר עוף מצומצם
אופן ההכנה:
מאדים את הבצלים עם 50 גרם מחמאה עד להשחמה
מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים משני הצדדים שהם נסגרים.
מוסיפים את יתר החומרים מלבד המחמאה וממשיכים לטגן עד להשחמה. טועמים ומתבלים לפי הטעם. מסירים מהאש.
מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את יתר המחמאה וטוחנים לעיסה חלקה.
מרפדים את התבניות בנייר פרגמנט או ניילון נצמד, יוצקים את התערובת ומשטחים.
מקררים למשך לילה שלם לפחות
מומלץ להגיש עם ריבת בצל או ריבת עגבניות שרי ,טוסטונים ופרוסות תאנה.
לריבת עגבניות:
1 ק"ג עגבניות שרי שטופות
700 גר' סוכר
מעט מים
50 גר' צנובר. פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
שמים בסיר את הסוכר ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמופיעות בועות קטנות.
מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים עד שמגי