מנה מיוחדת וטעימה. בעלת מראה מיוחד ושונה.
החומרים:
1 חבילת בצק פילו
שמן למריחה
500 גר' בשר טחון
3 כבדים צלויים וקצוצים
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצים
מלח
פלפל
5 – 6 עלי פטרוזיליה קצוצים
לקישוט:
1/2 רכז רימונים
גרעיני רימון
אופן ההכנה:
למלית:
מאדים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את השום, הבשר והכבד, מאדים ומערבבים יחד כעשר דקות. מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה ומאדים למשך כחמש דקות נוספות. מכבים את האש.
לבצק:
מפרקים בזהירות דף אחד מעלי הפילו ומברישים במעט שמן. מניחים מעליו דף נוסף ומברישים. חוזרים על פעולה זאת שוב כך שיהיו שלושה עלי פילו זה על גב זה. את העלים חותכים לשישה ריבועים. במרכז כל ריבוע מניחים מעט מהמלית ובעדינות סוגרים כמו שקית.
אפשר לקשור את שקיות הפילו עם עירית או בצל ירוק.
מניחים את שקיות הפילו בתבנית אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד עשרים דקות – עד להזהבה.
להגשה:
להניח שקית פילו בצלחת ולקשט מסביבה עם רכז רימונים וגרעיני רימון.