זו אופציה פשוטה המשדרגת את תפוחי האדמה כתוספת לכל מנה עיקרית.
חומרים:
6 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לחצאים
6 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
ענפי רוזמרין (לא חובה)
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים כרבע שעה עד שהם מתרככים מעט. מחממים תנור ל 200 מעלות. מסננים את המים מתפוחי האדמה, מצננים ופורסים כל חצי תפוד לפרוסות בעובי של כ –1/2 ס"מ. משמנים תבנית בשתי כפות שמן זית, מסדרים את תפוחי האדמה יפה ומרטיבים ב – 4 כפות שמן הזית הנותרות. ממליחים, מפלפלים ושמים פפריקה מתוקה.
אפשר להוסיף כמה ענפי רוזמרין.
אופים כ – 20 דקות עד שהתפודים זהובים ומגישים כתוספת למנה.