אם בחרתם לפתוח את הארוחה דווקא עם דגים, זוהי מנה מומלצת, קלה להכנה ופותחת את התיאבון להמשך הארוחה.
החומרים ל -1 מנה עיקרית.
200 גרם סלמון
שמן זית
מלח
פלפל שחור
1 כפית חרדל דיז'ון
1 בצל לבן, קצוץ דק
1 שן שום, קצוצה דק
צרור עירית, קצוצה דק
4 כוס מים, או ציר ירקות
אופן ההכנה:
מניחים את הדג כשגבו (החלק החיצוני, עם העור) מונח על תחתית הצלחת, ומשמנים את בשרו.
זורים על הדג המשומן מלח ופלפל, ובטפיחות מצמידים את גרגרי המלח והפלפל לבשר הדג.
מכסים את הדג בחרדל, ושוב - בטפיחות קלות מצמידים את גרגרי החרדל לדג.
אותו דבר עושים גם עם הבצל, השום ולבסוף העירית הקצוצה - מקפידים שכל המרכיבים הקצוצים יהיו צמודים לבשר הדג על ידי טפיחות יד קלות.
מניחים את הדג העטוף בתבלינים ובירקות במרכז תבנית אישית חסינת חום. מוסיפים לתבנית 4 כוסות ציר ירקות - אבל לא שופכים את הנוזלים על הדג, אלא מסביבו.
מכניסים את התבנית עם הדג לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12 דקות.
להגשה:
מוציאים את התבנית עם הדג ומגישים מיד: הדג ספח את הנוזלים, את טעמי התבלינים ושאר ירקות שציפו אותו, וחלקו הפנימי נשאר מעט נא וספוג טעמים.