זוהי מנה מיוחדת וטעימה, אך יש להכינה כיום לפני ההגשה.
החומרים:
1 קרפיון במשקל 1 ק"ג
למרינדה:
4 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל
מעט גרגרי פלפל אנגלי
עלי דפנה
לתבשיל:
1 חציל
1 תפוח אדמה
1 גזר
1 בצל
1 עגבניה
1 פלפל ירוק
2 כפות שמן
1/2 כוס יין לבן
מעט פפריקה
מלח ופלפל
אופן הכנה:
חורצים בדג חריצים ברוחב 5-3 ס"מ אך משאירים אותו שלם.
מערבבים בקערה את השום, הפפריקה, היין, המלח והפלפל. את הנוזל מורחים על הדג, כולל החריצים. מפזרים את גרגרי הפלפל ועלי הדפנה ומשהים במקרר למשך 24-12 שעות.
מחממים את התנור לחום בינוני- נמוך (180-150 מעלות) ומשמנים תבנית פיירקס גדולה. חותכים את הירקות לקוביות ומערבבים עם השמן, היין, פפריקה, מלח ופלפל.
מניחים את הדג במרכז התבנית ומסדרים מסביבו את הירקות. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את האלומיניום ואופים עוד כ-10 דקות עד שהדג משחים.