מרק חורפי ומשביע. צבע הדלעת מתבטא ביותר במנה זו ונותן לה גוון מיוחד.
חומרים:
1 ק"ג דלעת
1 בצל גדול
1 כף אבקת מרק
1 שמנת מתוקה לבישול 15%
50 גרם חמאה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
חותכים את הדלעת לקוביות ומניחים בקערה.
מטגנים את הבצל עם החמאה עד שמזהיב מוסיפים את הדלעת, מטגנים קלות, מוסיפים מים עד לכיסוי הדלעת ואבקת מרק, מבשלים עד שמתרכך (כ-20 דקות).
כשהדלעת מוכנה מכבים את האש ומקררים.
מועכים בעזרת בלנדר או בלנדר מוט.
שימו לב - אם אתם מעבדים את המרק בבלנדר אל תמלאו אותו מעל לחצי מתכולתו.
מוסיפים אגוז מוסקט, מלח, פלפל ושמנת מתוקה ומבשלים מספר דקות.
מוזגים לקעריות ומעטרים בבזיליקום קצוץ.