מרק קר ומרענן, מלא בסוכרים ונוזלים.
החומרים:
2 תפוחים
2 אגסים
4 שזיפים
4 אפרסקים
אשכול ענבים בלי חרצנים
2 מקלות קינמון (לא חובה)
8 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 ליטר מים
אופן ההכנה:
שוטפים, מקלפים וחותכים לריבועים בינוניים את הפירות מלבד הענבים.
מפרקים את הענבים מהאשכול ומכניסים אותם שלמים ביחד עם כל הפירות לתוך סיר. מוסיפים את הסוכר, מקלות הקינמון, סוכר וניל והמים ומערבבים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- שעתיים.
לאחר הבישול מוצאים את מקלות הקינמון, מוזגים לתוך קנקן גדול ומצננים.
כשהמרק מצונן מכניסים למקרר ומגישים.