מרק מיוחד וחמים המשלב בתוכו שני סימנים, גם את הרוביא וגם את הכרתי. מיוחד ושונה.
החומרים:
1 כוס רוביה יבשה
1 כרישה (כרתי) חתוכה לקוביות
2 גזר קצוץ
1 שורש סלרי קצוץ
4 עגבניות מגוררות
8-10 שיני שום כתושות
¼ כוס שמן זית
1 כפית פטרוזיליה קצוצה
300 גרם נקניקיות עם עשבי תיבול פרוסות
מלח
½1 ליטר מים
חומץ
אופן הכנה:
מבשלים את הרוביא במים. מטגנים את הגזר, השום והסלרי עם המון שמן זית עד לריכוך, ומוסיפים לסיר עם הרוביא. מטגנים מעט את הכרישה, מוסיפים לסיר המרק וממשיכים לבשל בין 20 דקות לשעה עד שהרוביא מתרככת. בינתיים, מטגנים את הנקניקיות. מוסיפים לנקניקיות את הפטרוזיליה המיובשת, העגבניות ומערבבים. ממתינים עד שהנקניקיות ורסק העגבניות יתרככו ומוסיפים למרק. מבשלים הכול ביחד כ-5 דקות, מתבלים בפלפל שחור ומגישים.