עוגת מיץ פשוטה להכנה בניחוח של פעם ובטעם של עוד.
החומרים:
4 ביצים
2 כוסות סוכר (אפשרי גם כוס ו3/4 סוכר)
1 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
1 שקית אבקת אפיה (לא חובה)
2.5 כוסות קמח תופח
1 כוס מיץ - מומלץ תפוזים.
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה ולאחר שהביצים מוקצפות מוסיפים לאט ובהדרגה לפי הסדר את הסוכר, השמן תמצית וניל ואבקת אפיה.
מורידים את המהירות לנמוכה ומוסיפים את הקמח לאט ובהדרגה ובהמשך את כוס המיץ. אם שכחתם את המיקסר על מהירות גבוהה תקבלו ענן של קמח...
מגבירים את המהירות למשך עוד כדקה ומעבירים את הבלילה לתבנית אפיה קפיצים עם חור. שימו לב - העוגה אמור להכפיל את הנפח שלה, לכן מומלץ למלא את התבנית עד לכמחצית מגובהה. אם אין לכם תבנית עם חור לא נורא, הבלילה תספיק לכם לכ-3 עוגות בתבנית מוארכת. תוכלו להקפיא ולהוציא בשעת חירום :)
אופים במשך 30-45 דקות על חום בינוני - שימו לב משך האפיה משתנה מתנור לתנור וכן גם עוצמת החום.
מוציאים את העוגה, מחכים שתתקרר והופכים אותה ומפזרים אבקת סוכר למעלה.
טיפ - כדי שהעוגה לא תצנח לכם, השתדלו להימנע מלפתוח ולסגור את דלת התנור בזמן האפיה, ולאחר הוצאת העוגה כסו את העוגה במגבת.
טיפ נוסף - כדי לבדוק אם העוגה מוכנה פשוט קחו קיסם עץ לשיניים תיקעו במרכז העוגה, אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא רטוב העוגה עדיין לא מוכנה.
בתאבון