את הפשטידה הבאה מאוד קל להכין ומכיוון שהיא בלי קמח היא מתאימה לנמנעים מגלוטן ולחולי צליאק. המתכון המוצע הוא על בסיס פטריות אך ניתן לגיוון והחלפה בכל ירק שתחפצו.
החומרים:
בצל גדול
סלסלת פטריות או קופסת שימורי פטריות קטנה
קופסת קוטג'
מיכל גבינה לבנה
3 ביצים
אופן ההכנה:
חותכים בצל לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים אליו פטריות חתוכות (או כל ירק אחר)וממשיכים עוד 2-3 דקות.
מקררים את תערובת הבצל והפטריות.
בקערה מערבבים את הגבינה, הקוטג' והביצים.
מוסיפים אליהם את הבצל והפטריות.
שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ30-40 דקות בחום בינוני.