זוהי מנה שעושה הרבה רושם, אך מדהים כמה היא קלה להכנה...
החומרים:
לכדורי הבשר:
1/2 ק"ג בשר טחון
1/4 כוס קורנפלור
2 גבעולי בצל ירוק
3 כפות עלי סלרי קצוצות
1 כף רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שורש זנגביל מגורר
2 שיני שום קלוף וכתוש
2 כפות לימון גראס קצוץ
לאטריות האורז:
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף שמן
מים עד כדי כיסוי
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית צ'ילי
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
3 כפות רוטב סויה
500 גר' (חבילה אחת) אטרי אורז דקות
אופן ההכנה:
כדורי הבשר:
מערבבים בקערה שטוחה את הבשר הטחון, הקורנפלור, הבצל הירוק, עלי הסלרי, רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי, שורש הזנגביל, השום הכתוש והלימון גראס. מערבבים הכל עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצרים מהעיסה כדורים גדולים (בגודל של כדור טניס).
אטריות האורז:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את כדורי הבשר לסיר בזהירות ומכסים במים.
מוסיפים את רסק העגבניות, הצ'ילי, רוטב הצ'ילי, מלח, פלפל שחור ורוטב הסויה ומביאים לרתיחה.
את הסיר מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ – 20 דק'.
מוציאים את כדורי הבשר בעזרת כף מחוררת ומניחים אותם בכלי סגור לשמירה על החום. מרתיחים את הנוזל שוב (אם צריך, מוסיפים עוד מים). מוסיפים את אטריות האורז ומבשלים כדקה, עד שהאטריות מוכנות. מסדרים על צלחת כדור בשר ומגלגלים סביבו את אטריות האורז כך שיעטפו אותו.